கொடுமரம்

Tamil

Signs of the Zodiac
நளி (naḷi) சுறவம் (cuṟavam)
Tamil Wikipedia has an article about கொடுமரம்.

Etymology

From கொடுமை (koṭumai) +‎ மரம் (maram).

Pronunciation

  • IPA(key): /koɖumaɾam/

Noun

கொடுமரம் • (koṭumaram)

  1. bow
  2. (astrology) Sagittarius
  3. rung of a ladder

See also

Zodiac signs in Tamil (layout · text)

உதள் (utaḷ),
மேஷம் (mēṣam)

ஏற்றியல் (ēṟṟiyal),
ரிஷபம் (riṣapam)

ஆடவை (āṭavai),
மிதுனம் (mituṉam)

நள்ளி (naḷḷi),
கடகம் (kaṭakam)

மடங்கல் (maṭaṅkal),
சிம்மம் (cimmam)

ஆயிழை (āyiḻai),
கன்னி (kaṉṉi)

நிறுப்பான் (niṟuppāṉ),
துலாம் (tulām)

நளி (naḷi),
விருச்சிகம் (viruccikam)

கொடுமரம் (koṭumaram),
தனுசு (taṉucu)

சுறவம் (cuṟavam),
மகரம் (makaram)

குடங்கர் (kuṭaṅkar),
கும்பம் (kumpam)

மயிலை (mayilai),
மீனம் (mīṉam)

References